Project Description

Rome is rijk aan geschiedenis en architectuur en dat is te zien in de gehele stad. Tijdens deze tour bezoekt je twee van de meest populaire bezienswaardigheden van Rome: het Vaticaan en het Colosseum!

Vaticaan en Colosseum Combi Tour
Ticket Colosseum
Rondleiding Vaticaan met Nederlandse gids

Vaticaan en Colosseum Combi Tour met Gids

vanaf € 90,- p/p

Rome is rijk aan geschiedenis en architectuur en dat is te zien in de gehele stad. Tijdens deze tour bezoekt je twee van de meest populaire bezienswaardigheden van Rome: het Vaticaan en het Colosseum!

Omschrijving

Het eerste deel van de tour is een bezoek aan het Colosseum, het Forum Romanum en Palatijn. Ontdek hoe het Colosseum een ​​podium was voor gladiatorgevechten, openbare executies, dierenjachten, maar ook minder bloedige optredens van acrobaten en goochelaars. Vervolgens maak je een korte wandeling naar het Forum Romanum, het centrum van het Romeinse openbare leven. Loop rond en visualiseer hoe het Romeinse leven was en hoe de huidige ruïnes duizenden jaren geleden eruit zagen. Tot slot wandel je naar de Palatijn, een heuvel met overblijfselen van de paleizen en tempels van de keizers die er ooit woonden. Aan de ene kant heb je uitzicht op het aangrenzende Forum Romanum, waar het ‘gewone’ volk woonden, en aan de andere kant het Circus Maximus, een oud Romeins strijdwagenstadion en een groot amusementscentrum.

In de middag ontmoet je je gids bij het Vaticaan. Je begint de middag door de ongelooflijke galerijen te verkennen, zoals de Candelabra Gallery, waar je de prachtige collectie Romeinse sculpturen kunt bewonderen, de Tapeatry Gallery en de Gallery of Maps. Natuurlijk kun je ook de adembenemende Sixtijnse Kapel bewonderen, het meesterwerk van Michelangelo. Uiteindelijk betreed je de Sint-Pietersbasiliek via een speciale ingang die uitsluitend gebruikt wordt voor tours zoals deze.

De combi tour is inclusief

  • Ervaren Engelstalige gids
  • Rondleiding door het Colosseum, Roman Forum en Palatijnse heuvel in een kleine groep
  • Rondleiding door de Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel
  • Skip-the-line toegang tot het Colosseum, Roman Forum en Palatijnse heuvel
  • Skip-the-line toegang tot de Sint-Pietersbasiliek
  • Skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea

Goed om te weten

  • Starttijd: het eerste deel van de tour start om 10:30 uur. Het tweede deel van de tour start om 15:30 uur
  • Er geldt een streng kledingvoorschrift voor het Vaticaan: knieën en schouders moeten bedekt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Als je niet aan de kledingvereisten voldoet, kan de toegang worden geweigerd
  • Lunch zit niet in de tour inbegrepen
  • Let op: annuleringsvoorwaarden van toepassing.