Project Description

Met dit ticket geniet je van een rondleiding door Vaticaanstad en beleef je gegarandeerd een uniek bezoek in je eigen taal. En, je vermijdt ellenlange wachtrijen bij de kassa door de skip the line toegang.

Vaticaan met Nederlandse gids
Vaticaan Museums
Rondleiding Vaticaan met Nederlandse gids

Rondleiding Vaticaan met Nederlandse Gids

vanaf € 62,- p/p

Met dit ticket geniet je van een rondleiding door Vaticaanstad en beleef je gegarandeerd een uniek bezoek in je eigen taal. En, je vermijdt ellenlange wachtrijen bij de kassa.

Omschrijving

Wandelen met gids door Vaticaanstad is een unieke ervaring. De wereldberoemde en tevens kleinste onafhankelijke staat ter wereld verdient een bezoek als je in Rome bent. Groot voordeel van het boeken van deze stadswandeling is dat de entreekaarten voor het bezichtigen van de Sint-Pieters Basiliek en Sixtijnse kapel inclusief zijn en dat je daarmee dus ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijdt. De Nederlandstalige gids begeleidt je door de Vaticaanse musea naar de Sixtijnse kapel waar je de beroemde en fascinerende fresco’s van Michelangelo kunt bewonderen. Ter afsluiting volgt nog een bezoek aan de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek. Je kunt na deze tour op eigen houtje gerust nog de koepel van de basiliek beklimmen.

Wat ga je zien?

Vaticaanse Musea, zaal van de dieren, laocoongroep, torso van Belvedere, bad van Nero, de gallerij van Vlaamse wandtapijten, de galerij van de kaarten, Sixtijnse kapel, Sint Pietersbasiliek, Piéta van Michelangelo, Baldakijn van Bernini en het Sint-Pietersplein

Tip! Gezien de populariteit van deze rondleiding zijn plekken snel vol. Boek dus op tijd!

Dit Vaticaan ticket is inclusief

  • Ervaren Nederlandstalige gids
  • Skip-the-line (sla de wachtrijen over) toegang tot het Vaticaan Museum inclusief bezoek aan Sixtijnse Kapel
  • Skip-the-line (sla de wachtrijen over) toegang tot het Sint-Pieters Basiliek
  • Gebruik van ‘oortjes’ zodat je de gids ook op afstand kunt verstaan

Goed om te weten

  • Dit is een skip-the-line toegangsticket met rondleiding door Nederlandstalige gids
  • Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid de koepel van de basiliek beklimmen als je dat wilt
  • Toegang tot de lift in de Sint-Pieter Basiliek is niet inclusief
  • Er geldt een streng kledingvoorschrift voor het Vaticaan: knieën en schouders moeten bedekt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Als je niet aan de kledingvereisten voldoet, kan de toegang worden geweigerd
  • Let op: annuleringsvoorwaarden van toepassing.