Sint Pietersbasiliek

wat kun je er zien en beleven

De Sint Pietersbasiliek is de grootste en mooiste basiliek van niet alleen Rome, maar van heel de wereld. De ‘Basilica di San Pietro in Vaticano’ werd tussen 1506 en 1626 gebouwd. Deze prachtige basiliek, die gebouwd is op de plek waar Petrus begraven zou liggen, is niet alleen de mooiste kerk ter wereld maar ook de grootste. Vanwege de lange bouwperiode hebben achtereenvolgens verschillende ontwerpers aan de Sint-Pietersbasiliek gewerkt zoals Bramantes, Rafaël, Antonio del Sangallo, Michelangelo en Carlo Maderno. Veel van de versieringen in de basiliek zijn het werk van Gian Lorenzo Bernini. Met name de afmetingen (136 meter hoog en 186 x 123 meter breed) maken de basiliek indrukwekkend. Bij binnenkomst zal je versteld staan van de riante omtrekken en fraaie details. De toegang tot de Sint Pietersbasiliek is gratis maar je zult wel eerst in een hele lange rij moeten staan. Deze rij kan oplopen tot twee uur. Belangrijke tip: Wil je geen twee uur in de rij staan, dan zijn er speciale skip the line tickets Sint Pietersbasiliek te koop inclusief audioguide. Deze kun je hier online reserveren. Je hoeft dan niet urenlang in de volle zon te staan voordat je naar binnen kunt.

Ticket Sint Pieter Basiliek
Rondleiding Vaticaan met Nederlandse gids

Sint Pietersplein

Urbi et Orbi

De Sint Pietersbasiliek vind je aan het Sint Pietersplein. Het grote plein is vooral bekend vanwege de ‘Urbi et Orbi’ toespraken van de paus met Pasen en kerst. Het enorme plein werd in de 17e eeuw ontworpen door Bernini in opdracht van Paus Alexander VII. De gebouwen van de elips-vorm symboliseren de armen van de kerk, die de gelovigen in het hemelse rijk opnemen.

De Koepel

Bezoek de Sint Pietersbasiliek Cupola

De koepel (Cupola) van de Sint Pietersbasiliek is de absolute blikvanger die je zelfs kunt beklimmen via 551 traptreden. De koepel ligt pal boven de graftombe van Petrus en wordt gedragen door vier gigantische zuilen. Aan de voet hiervan staan beelden van de Heilige Veronica, Sint-Andreas, Sint-Longinus en Sint-Helena. Aan de rechterkant van de basiliek (als je de beveiligingspoortjes voorbij bent) is een kassa waar je een kaartje kan kopen om naar de koepel te kunnen (8 euro). Je kunt alles met de trap doen, maar je kunt ook voor het eerste deel de lift pakken (2 euro extra) waarmee je de eerste 320 treden overslaat. Het laatste stuk kan alleen met trap. Een goede conditie is aan te raden, zeker als je de klim zonder lift doet.

Tickets Sint Pietersbasiliek Audio Tour
Tickets Sint Pietersbasiliek

Graftomben en paus Johannes XXIII

Een bijzondere bezienswaardigheid…

In de Sint-Pietersbasiliek zijn alle overleden pausen bijgezet in de crypte, onder het middenschip van de basiliek. Er zijn meer dan 100 graftomben, waarvan 91 aan voormalige pausen toebehoren. Als je de relieken van de bovengenoemde Heilige Petrus wil zien, moet je in de crypte zijn. Het is een plek waar vele bedevaartgangers samenkomen. In de Sint Pietersbasiliek zelf vind je ook een aparte wat macabere bezienswaardigheid! In een glazen doodskist ligt het lichaam van paus Johannes XXIII. 38 Jaar na zijn dood is deze paus uit zijn graftombe gehaald en in de Sint Pietersbasiliek ‘tentoon’ gesteld.

Tickets Sint Pietersbasiliek

Toegangtickets

2019-05-11T16:13:11+00:00
Ticket Sint Pieter Basiliek

Sint Pieter Basiliek met Engelstalige Gids
vanaf € 27,- p/p

Ontdek één van de meest beroemde en prachtige bezienswaardigheden van Rome, de Basiliek, zonder de lange rijen! Deze rondleiding wordt verzorgd door de officiële geautoriseerde Vaticaan gidsen.  Je krijgt toegang tot een speciale ingang!

2019-05-11T16:16:23+00:00
Tickets Sint Pietersbasiliek Audio Tour

Sint Pieter Basiliek Audio Tour
vanaf € 19,50 p/p

Sla de wachtrij over en geniet in je eigen tempo van jouw bezoek aan de St Pietersbasiliek. Dit is de goedkoopste en makkelijkste manier om de lange wachtrijen over te slaan. Je krijgt toegang tot een speciale ingang!